"VUR EN DUR MEKAOR"

Het fabuleuze thema van het Federatiebal

Wat trek ik aan? Waar gaat dit feestje over? Ben ik niet over dressed? Voor al dit soort vragen hebben wij de ideale oplossing; ons thema. Jullie zullen je afvragen hoe komen jullie nou aan zo’n thema? Dat leggen we hieronder uit.

Het Federatiebal is het feestje van de oude maar vooral ook van de nieuwe Stadsprins. Iedere Lampegatse Stadsprins krijgt bij zijn aantreden zijn eigen jaarmotto mee, dit motto wordt gebruikt op de medaille van de Stadsprins, in de optocht en (als het goed is) in de officiële Lampegatse carnavalskraker.  Het motto voor de prins voor dit jaar is: “VUR EN DUR MEKAOR”. Wij als Federatiebal nemen dat thema dit jaar voor het eerst over van het SFEC-thema, het algehele carnavals-thema voor Lampegat. We willen als Federatiebal en Lampegat met elkaar verbonden zijn.

 

“VUR EN DUR MEKAOR”

 

Je mag je compleet uitleven op het thema en voor de best verklede Solo, Duo en Groep bezoekers wacht bij onze jury eeuwige roem, gratis toegang voor het Federatiebal 2025 en een theaterbon. Maar het blijft natuurlijk carnaval en uiteindelijk is iedereen in wat voor pèkske dan ook heel erg welkom.

 

 

Oh, Oh, Oh wat zijn ze mooi

Hieronder een impressie van een aantal skon pèkskes van de afgelopen edities van het Federatiebal.