Het Groot Federatiebal

Wat is het Groot Federatiebal? Tijdens het federatiebal wordt afscheid genomen van de oude Stadsprins en de nieuwe Stadsprins onthuld. In de verschillende zalen van het Parktheater treden de hele avond verschillende bands, kapellen en artiesten op. Het is een avond van zien en gezien worden en voor heel veel Lampegatters de eerste avond dat ze hun neie pèkske kunnen laten zien.

De huidige Stadsprins loopt de hele avond samen met Stadshofkapel de Eendracht trap op trap af, zaal in zaal uit. Voor de laatste keer kan hij nog genieten van zijn rol en in het middelpunt van de belangstelling staan voordat hij weer in de alledaagse anonimiteit verdwijnt.

Even voor twaalf uur verzamelen zo’n tweeduizend carnavalsvierders zich in de foyer en op de trappen van het Parktheater om zo het beste zicht te hebben op het balkon en niets van de show te missen. Om iets over twaalf, als er afscheid is genomen van de oude prins is het tijd voor de “Neie” om zich samen met zijn gevolg bekend te maken en zo een einde te maken aan maanden van speculatie over wie de Neie zal gaan worden. Na de wisseling van de Stadsprins gaat het feest natuurlijk nog door en trekken de Neie en gevolg met de Eendracht door het Parktheater om zich van dichtbij te tonen aan alle bezoekers.

Het Groot Federatiebal is het feest dat je niet mag missen maar let op! Er zijn maar 2.850 kaarten beschikbaar en de afgelopen jaren was het Federatiebal al snel uitverkocht dus koop je kaartjes nu hier.