Slide

Stadsprins Kachelaan

WAT STEEKT ER ONDER DIE STEEK?
ZIJNE DORSTLUSTIGE HOOGHEID KACHELAAN

Om klokslag middernacht op zaterdag 11 februari maakten ze hun entree: stadsprins Kachelaan met zijn hofdames Lot en Pien en adjudanten Laurens en Kees. Eindelijk, want de prins en zijn gevolg hebben, door de corona perikelen – maar liefst anderhalf jaar hun mond moeten houden. ‘Niet alleen het best bewaarde geheim van Eindhoven, maar ook het langst bewaarde dit keer’ aldus Thijs.

Eindhoven als basis

Thijs Scheffers (37 jaar), bijnaam ‘Scheffie’, is geboren in Eindhoven en opgegroeid in Waalre. Vanaf zijn 15e ging ie iedere vrijdag op zijn fietsje naar het Stratumseind. Na zijn studie Economie in Tilburg kwam hij eindelijk wonen in zijn geliefde stad. Ondanks omzwervingen naar Kaapstad en – voor zijn werk bij LEGO – Denemarken, ‘is Eindhoven altijd als mijn basis blijven voelen’. Thijs is getrouwd met Sofie, vader van Joep en een tweede zoon op komst (‘gelukkig valt de uitgerekende datum niet met carnaval’).

Hij is een rascarnavaller en trekt graag een ‘gek pekske’ aan (bijna altijd door zijn moeder gemaakt), dus misschien zag je hem al eens in een uilenpak, als Robin Hood of pelsjager voorbijkomen. Met adjudant Laurens organiseerde hij mede jarenlang het Lampjesbal. Dit jaar, als stadsprins, heeft hij ontzettend zin om gas te geven. Vooraan in de strijd het feestgedruis in. Écht feest maken. Vandaar zijn prinsennaam, ‘want we gaan die kachel goed aanmaken!’.

Met z’n allen

Samen met zijn gevolg vormt Thijs een hechte club. Met adjudanten Laurens en Kees hockeyt hij bij Oranje Rood, hofdames Lot en Pien, ‘hele knappe toeten die kunnen beesten’, kent Thijs al heel lang en zijn tevens vriendinnen van zijn vrouw Sofie. ‘Carnaval vier je echt met z’n allen’, aldus Thijs. ‘Met mensen die je kent én die je niet kent’.

De pakken zijn gemaakt door Marjolein Hockers, de dame die de jassen voor de organisatie van het Lampjesbal destijds maakte. Het zijn stoere pakken geworden met een gladiator-achtig thema. ‘Omdat we daarin het strijdgevoel aan wilden houden, we gaan gas geven met z’n allen’. Om het gevoel van ‘met z’n allen er tegenaan’ verder uit te dragen, schreven de stadsprins en zijn gevolg een eigen carnavalslied én zongen het in. ‘Nu gaat de kachel aan’ is vanaf nu te beluisteren op Spotify!

Hofdame Lot

Lot van de Meerakker (34), Eindhovense van het eerste uur, werkt bij Focus Real Estate en woont met hond Teun in de binnenstad. Vroeger op wintersport, sinds 15 jaar een echte carnavaller, met vriendinnenclub ‘C.V. d’n Natte Fluit’, waar ook hofdame Pien toe behoort. Dit jaar kan ze (om goede redenen uiteraard) niet bij haar traditionele bierontbijt zijn. Als hofdame van Kachelaan gaat Lot ‘gas geven tot en met’.

Hofdame Pien

Pien Geerts (35), verloofd met Ronald en moeder van Teun (2) is de maker van het stel. Carnavalspakken voor ‘C.V. d’n Natte Fluit’, bruidstaarten.. ‘En ik maak de kachel aan’ vult de creatieveling lachend aan. Na Puur Pien en een kookboek is ze nu projectmanager bij Opvallers. Haar papa (stadsprins Marketerius in ’92 en dé reden waarom ze vaak een snor in carnavalspakken verwerkt) zou zo trots zijn geweest.

Adjudant Laurens

Laurens van Mierlo (37) is getrouwd met Mendy, de ondernemer achter de app Campy en zoon van Prins Focus uit ’94. Hij organiseerde met de stadsprins jarenlang het Lampjesbal en was eerder adjudant bij C.V. Wilhelmina. Hij weet alles van de Eindhovense carnavalstradities, maar ‘de gast die volgens vrienden nooit uit Eindhoven zou vertrekken’ woont wel al zes jaar in Den Bosch. ‘Maar door werk, sport en vrienden hier voel ik me nog altijd Eindhovenaar’.

Adjudant Kees

Kees Geevers (37) getrouwd met Nina, vader van Rose (2) en Mees (1) kent Thijs al vanaf de wieg. Als Scheffie niet twee maanden eerder was geboren had hij zelfs Thijs geheten. Voor werk woonde hij lang in het buitenland, maar kwam steevast 1x per jaar terug, om carnaval te vieren. Beste vriend Thijs haalde hem altijd op van het vliegveld. ‘Carnaval is als thuiskomen’. Doordat Kees dit jaar druk is, zal het bierontbijt normaliter in zijn tuin (inmiddels met professioneel toilethokje en 100 man) zich voor 1x verplaatsen naar ‘d’n Schuur’.